maandag 19 maart 2012

MoestuinMaandag

Vorig jaar ben ik zomaar begonnen met wat zakjes met zaadjes. Groente en bloemetjes zaaien. Dit doe ik middels 'trial and error'. Al doende leer ik wat handig is en wat niet.
Het is bijvoorbeeld niet handig om 10 zaadjes van 1 soort te zaaien. Hoewel ik veel mensen blij heb gemaakt met mooie zaailingen. Dit jaar doe ik het misschien net iets praktischer dan vorig jaar.
Zo leuk!
Om de voortgang een beetje bij te houden, start ik maar een rubriekje: MoestuinMaandag. In dit rubriekje doe ik alles wat met de tuin te maken heeft, dus ook de bloemetjes!

Last Year I just started with some bags with seeds. Sowing veggies and flowers. I'm doing this through trial and error. Just trying out to see what works and what doesn't.
For example, it's not very practical to sow 10 seeds of 1  type of plant. Although I made many people happy with the seedlings. This year perhaps I'm gardening better than last year.
It's so much fun!
To keep an eye on progress, I've started a category: Veggie Garden Monday. Here I keep track on everything regarding the garden, so the flowers are included!

De afgelopen 2 weken heb ik samen met Ravin wat zaadjes in potjes gestopt. De komkommer, courgette en pompoen schieten omhoog!

The last 2 weeks I sowed some seeds with Ravin in some pots. The cucumber, zucchini and pumpkin are growing real fast!


De munt die ik vorig jaar plantte leek dood. Blijkbaar leeft hij voort in kleine plantjes die zich ondergronds door de tuin hebben verspreid. Ik vind het prima als hij gaat woekeren. Lekker voor in de thee, mojito en in het eten!

The mint plant I planted last year looked dead. Apparantly it lives on in small plants spreading underground throughout the garden. I'm fine with it if it's  being rampant. Lovely for in the tea, mojito and in our food!

Voor deze rubriek heb ik een knop in de side bar gezet. Daar kun je in de toekomst alle tuinavonturen vinden.

For this category I've put a button in the side bar. Here you can find everyting regarding the garden.

4 opmerkingen:

 1. Leuk Froukje! Ik ga binnenkort ook maar weer eens aan de slag met mijn bakjes. Ik beperk me vooralsnog tot kruiden.....
  Wat betreft munt; dat gaat heel erg woekeren....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kruiden zijn heerlijk en handig. Geregeld loop ik even de tuin in met een schaar tijdens het koken.
   Paprika, tomaat en ook sommige courgettes kun je prima in een pot kweken! Ze hebben wel veel (ochtend)zon nodig.
   En ja, munt... Het is een taaie! Ik vind het wel prima hoor. Ik heb zevenblad in de achtertuin gehad. Dat kon je niet eten en het gaf geen mooie bloemetjes en dan vind ik het al snel jammer van de ruimte dat het inneemt.

   Verwijderen
 2. Leuk idee..
  ben benieuwd !
  Hier woekert de munt ook fijn..
  laten we het Mojito seizoen maar snel openen!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zevenblad kan je wel eten, in salades en roerbakken als spinazie.
  www.eetbaretuin.info (onder het kopje 'wilde kruiden')
  (over de smaak valt te twisten.... ;-))

  Benieuwd naar je moestuinavonturen!!

  BeantwoordenVerwijderen