woensdag 1 december 2010

De Liefde en De Schoonheid

Die staan hieronder. Kijk maar:Wat een heerlijke mannen.
Ik ben net binnen van een ritje naar Hierden. De Zwaluwhoeve wil graag chocolade massages gaan geven en was op zoek naar geurolie daarvoor. Jorg was niet helemaal fit en ik heb best wat energie, dus heb ik de koude maar getrotseerd voor 'de zaak'.

Die koude heb ik vanmorgen trouwens ook getrotseerd. Sinds de geboorte van Nox heb ik 1 keertje een rondje hard gelopen. Zaterdag heb ik de stoute hardloopschoenen opgezocht en aangetrokken. Een kwartier. Meer lukte niet. Koude lucht in mijn longen, zomershirtje onder mijn dikke trui, waardoor het echt te koud was.

Dit kon ik beter! Dus vanmorgen een thermo-shirt opgezocht en een dun hardloopjasje als windvanger. De Garmin in de sneeuw alvast satellieten laten zoeken. Ipod shuffle en kleine koptelefoontje. Kom maar op!!! Oefffff. Had ik maar even op de thermometer gekeken. -6 en later bleek een gevoelstemperatuur van -20. Daarom was het zo rustig op straat. Wind van opzij in het begin kon ik nog hebben. Toen kwam hij volop van voren op een recht stuk. Mijn kaken, de randjes van mijn oren, mijn knieën, eigenlijk alles behalve mijn romp werd gewoon veel te koud. En dan ademhalen! Met mijn hand voor mijn mond kon ik voorkomen dat mijn adem geheel werd afgesneden en dat de lucht zo vreselijk koud op mijn keel zou vallen. Domme doos! Thuis gekomen kramp in mijn kuiten en zere keel en longen. Goed bezig...

Maar nu ik heerlijk binnen zit, met Skunky de poes bij mijn voeten, een breiwerkje (dekentje voor Nox) in de buurt, ben ik het alweer vergeten. Misschien zondag met een muts en een dubbele broek een herkansing.

3 opmerkingen:

 1. Lekker, goed gedaan! Moet ook snel eens gaan lopen, maar die sneeuw hè... En verder... fijne foto's!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hel, die kou-trotsering. Ik bevroor al tijdens het stukje van de parkeerplaats naar mijn huis...

  En oeh, wat een knapperds zo, al je mannen bij elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik vind het dapper van je om met deze kou te gaan hardlopen. Ik durf nauwelijks buiten te komen, hier vlak bij de Noordpool op 52 graden noorderbreedte. Daar ginds, je weet wel, daar op 38 graden noorderbreedte, daar was het vandaag 23 graden. Was het maar 18 januari 2011. En de volgende keer wel een muts, muts! Of een das, muts!

  BeantwoordenVerwijderen