dinsdag 14 december 2010

Positieve energie

Mijn collega kookte drie weken geleden een pannetje met rijst. Hij stopte de rijst in drie potjes. Op het eerste potje schreef hij "I Love You" op het tweede potje niks en op het derde potje schreef hij "I Hate You". Daarnaast probeerde hij zijn positieve energie op het "love you" potje te richten en zijn negatieve op het "hate you" potje.

Kijk hier het resultaat:Het neutrale potje was wel verschimmeld, maar niet zo verrot. De gedachte is dat water door positieve en door negatieve energie heel erg beïnvloed wordt.  Het gaat dan om moleculen. Een ingewikkeld verhaal, dat in de film "What the bleep do we know" wordt uitgelegd. Hoe dan ook! Als dit met rijst werkt, wat voor een groot deel uit water bestaat en jij bestaat voor 70% uit water, dan is een beetje positieve energie heel goed voor je. En voor de plantjes, dus ook voor de maaltijden die je bereidt (met liefde) en natuurlijk voor je naasten!!! Een baby gaat dood zonder liefde. Als ik naar de potjes kijk, snap ik dat.

6 opmerkingen:

 1. Hè? Wat bijzonder. Goed om stil te staan bij wat positieve aandacht om je heen kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bizar joh! Maar inderdaad, goed om je er bewust van te zijn wat positiviteit kan doen. En dus wat negativiteit kan aanrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben egt niet dom hoor dit slaat nergens op haha als je iets op een potje schrijft zal het eerder vergaan egt dom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hierom kan ik eigenlijk alleen maar lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry voor mijn vorige reactie!
  Wat hier zo mooi aan is, is dat je het heel zweverig kan opvatten, maar het ondersteunt ook bijvoorbeeld de christelijke grondslag.
  Want bidden is natuurlijk ook positieve energie zenden.
  Dus aan Anoniem: Ik wilde je niet voor de gek houden. Sommige dingen zijn gewoon heel bijzonder en leuk om te delen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen