zondag 12 september 2010

Snurkende slaapkopjes


Ik zit in de auto. Jorg is de hele dag voor Aroma Jockey opdrachten weg en ik ben met de jongens bij m'n ouders geweest. De ochtend thuis en de middag naar de open monumentendag in Staverden geweest. Heerlijk op de boerderij geweest en in de kasteeltuinen gewandeld. Nox in de kinderwagen en Ravin met zijn grote neef rondrennend. Zitten hier de draken? Terwijl we door het doolhof lopen.
Na het avondeten en de koffie bij mijn ouders, heb ik Nox slapend overgezet in de auto.

Nu zit ik dus in de auto en achter mij worden aardig wat boompjes doorgezaagd. Beide jongens liggen overheerlijk te snurken. Ik draai onze straat in en zie dat er 'vreemde' auto's op 'onze' plekken staan. Shit.

Ik stap uit en de buurman loopt net langs met zijn hond. "Slapen ze? Kan ik helpen?" Terwijl de buurman bij Ravin blijft, voor het geval hij wakker wordt, peuter ik Nox met mijn gegipste hand uit zijn autostoel en leg hem in zijn wiegje. Dan is Ravin aan de beurt. Al fluisterend til ik hem op: "Sla je armen maar om me heen, mama brengt je naar bed. Blijf maar lekker slapen schat." Die jongen weegt al bijna 20 kilo. Pfff. Ik loop naar ons huis, sleep ons de trap op en leg Ravin op zijn bed. Ik trek zijn kleren uit en hij zit ergens tussen waken en slapen. Dubbele knoop in z'n veters. Oma in de bocht, shit, geklooi. Uiteindelijk liggen ze beide heerlijk te slapen en ga ik beneden opruimen en de kamer gezellig maken voor als Jorg thuis komt. Ik ben reuze trots op de slapende snurkers en geniet van de avond.

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, en goed zo'n plek om je te kunnen uiten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schrijft geweldig beeldend en heel aandoenlijk. Het is een kunst om van een autoritje met slapende draken een boeiende blog te schrijven.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, nu zie je mijn blogprobeersel meteen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik vind het fijn om dagelijkse gebeurtenissen tot iets geweldigs te maken. Vertel Ravin geregeld zelfverzonnen fabels om hem te helpen met moeilijke situaties om te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen