donderdag 15 december 2011

Van 2 walletjes eten... I eat cake for two...

Ik eet van 2 walletjes.


Ik mag genieten van de wereld van kindjes, school, huishouden, lekker thuis aanrommelen. Heerlijk! Eén dag ben ik doordeweeks thuis en daar geniet ik met volle teugen van. 


Werken doe ik ook met heel veel plezier. Welzijnswerk is mij op het lijf geschreven. Het wegnemen van drempels voor mensen die niet vanzelfsprekend mee kunnen doen met de samenleving of die het zwaar hebben.  


Boven mijn hoofd, op het vastgekitte dienblaadje aan de muur, staat het boek: Verwende prinsesjes van Elma Drayer. Ik ben erin begonnen... heb het niet verder gelezen (gun mezelf de rust niet), maar ik snap denk ik de essentie.
Moderne vrouwen hebben het voorrecht om van 2 walletjes te kunnen eten. Geregeld voel ik mij een ontaarde moeder, als ik weer een snelle maaltijd voor de jongens op tafel zet, de halve Veluwe oversjees, om kinderen weg te brengen, te werken en de kids weer op te halen. Het is soms ook best even bikkelen, maar de combinatie van beiden is goud! Door die combinatie geniet ik meer van het leven. 


Hoe vind jij de combinatie van zorg voor kinderen en werk? 


I eat cake for two.


I can enjoy the world of small kids, school, housekeeping, at home doing my thing. One day in the week, I'm home and I enjoy that to the fullest. 


Working is something that I do with much fun. Welfare fits me well. Removing barriers for people who can not participate easily, who have a heavy life.


Above my head, on the tray that's glued to the wall, is the book: Spoiled Prinsesses of the Dutch writer Elma Drayer. I started reading...didn't read on (don't give myself the peace of mind), but I get the conclusion I think.
Modern women have the privilege to eat cake for two! Very often I feel myself a degenerated mother, when I put a fast meal on the table for the boys, drive over half the Veluwe, to take the kids away, to work and pick the kids up again. Sometimes it may be difficult, but the combination of both sides is gold! Through that combination, I enjoy my life more. 


What do you think of the combination of care for children and work?

4 opmerkingen:

 1. Hoi Froukje,

  een interessante vraag stel je daar! Ik heb een tijdje geleden een blog geschreven over tijdschriften voor mamma's en dat me opvalt dat zo veel artikelen gaan over het combineren van werk en moederschap en vooral wat voor een spagaat dat oplevert. Ik kan helaas nog niet spreken uit ervaring want ik heb nog steeds verlof. Ik en wel heel benieuwd hoe het combineren van beiden zal gaan (ik ga drie dagen werken). Ik heb in ieder geval wel zin om weer aan het werk te gaan. Ik heb heb het wel een beetje gezien thuis......

  Groetjes, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou graag van twee of drie walletjes eten, maar op het moment eet ik even nergens van. Geen kindjes om voor te zorgen én geen werk of studie. In het huishouden ben ik ook erg slecht, dus huisvrouw mag ik mezelf ook niet noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de essentie is dus dat je verwend bent als je als moeder niet fulltime werkt? En vind jij dat ook? Ik geniet ook enorm van de combinatie, al heb ik vaker een schuldgevoel naar de kinderen toe dat ik werk dan andersom: een schuldgevoel dat ik te weinig zou werken. Maar ach, mijn moeder werkte ook en daar heb ik nooit onder geleden, dus ik ga er vanuit onze kinderen ook niet ;-). Geniet maar lekker van de combi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Froukje,
  Kom per toeval op je site maar dit is een vraag waar ik regelmatig over nadenk, zeker met de tweede opkomst. Ga nu heel lang verlof opnemen om te kijken hoe dat is en na te denken wat ik wil maar eigenlijk denk ik dat ik van alleen thuis zitten geen leukere moeder wordt. Werken daagt je ook uit...

  BeantwoordenVerwijderen